skip to Main Content
slider-home

Aanmelden

U kunt telefonisch of per email een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Een familielid of begeleider kan natuurlijk ook namens u een afspraak maken.

Het gesprek vindt meestal bij u thuis plaats, dan zijn meteen alle gegevens bij de hand.

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt gekeken wat uw situatie is en wat wij voor u kunnen betekenen. In dit gesprek krijgt u ook uitleg wat beschermingsbewind inhoudt en de werkwijze van Manum bewindvoering. Indien u besluit zich onder bewind te laten stellen bij Manum bewindvoering, zullen wij u, zo nodig, helpen bij het invullen van de benodigde formulieren en het verzorgen van het verzoek tot onder bewindstelling aan de rechtbank. Na enkele weken  zult u door de rechtbank worden uitgenodigd om de onderbewindstelling officieel vast te leggen.

Bewindvoering begint als de rechtbank de uitspraak schriftelijk heeft vastgelegd.

AANMELDING

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt gekeken wat uw situatie is en wat wij voor u kunnen betekenen. In dit gesprek krijgt u ook uitleg wat beschermingsbewind inhoudt en de werkwijze van Manum bewindvoering.

Wat doet de Manum bewindvoering zoal voor u?

Aanvragen bewind en mee naar zitting van de rechtbank.

In kaart brengen van uw vermogen, inkomsten, uitgaven en schulden. Wij beginnen met het ordenen uw financiële situatie en het maken van een budgetplan.

Samen met u wordt een plan van aanpak opgesteld met alle afspraken en doelen.

Er worden 2 rekeningen op uw naam geopend: een beheerrekening en een leefgeldrekening.

 • Op de beheerrekening komt uw inkomen binnen en worden de lasten betaald.
 • Op de leefgeldrekening wordt wekelijks leefgeld gestort. U krijgt een pasje van deze rekening om het leefgeld op te nemen.

U kunt desgewenst op elke gewenst tijdstip online een overzicht van de beheerrekening, uw budgetplan en eventuele schulden inclusief aflossingen inzien via mijn.onview.nl

Ieder jaar maakt Manum bewindvoering een rekening en verantwoording voor de rechtbank, zodat de rechtbank het werk van de bewindvoerder kan controleren.

Daarnaast verricht Manum bewindvoering het volgende voor u indien nodig:

 • Uw belastingaangifte in box 1
 • De aanvraag van uw zorgtoeslag
 • Het aanvragen van diverse inkomensregelingen
 • Aanvragen van eventuele kwijtscheldingen voor de lokale heffingen en belastingen
 • Het afsluiten van verzekeringen indien nodig
 • De doorbetaling van uw vaste lasten
 • De behandeling / doorzending van uw post
 • Contacten met diverse instellingen
 • Het treffen van afbetalingsregelingen bij een geringe schuldenlast *

In geval van problematische schulden, zal Manum bewindvoering u begeleiden naar de afdeling schuldhulpverlening van uw gemeente voor het aanvragen van een minnelijk of wettelijk schuldsaneringstraject (WSNP). 

Back To Top